2021-es webdesign trendek

Az elmúlt két év hagyományát folytatva idén is bemutatjuk a legfrissebb előrejelzéseket a webdesign területén, ezúttal a webflow.com és a 99designs.com cikkeit használva alapként.

Tovább a cikkhez

A villámgyors oldalbetöltés 5 aranyszabálya

A lassú oldalbetöltés miatt nemcsak felhasználókat veszthetsz, de nehezíti a keresőoptimalizálást is. Bemutatunk 5 módszert, amivel ez elkerülhető.

Tovább a cikkhez

PHP 8 újdonságok röviden

Megjelent a PHP 8.0, és természetesen rengeteg újdonságot hozott magával. Röviden bemutatjuk a legfontosabb változtatásokat.

Tovább a cikkhez

Többnyelvű weboldal, de hogyan?

2020-ban (lassan 2021-ben), szinte már elképzelhetetlen, hogy egy weboldalt ne úgy fejlesszünk le, hogy többnyelvű legyen. Az információ ilyen mértékű terjedéséhez, elengedhetetlen, hogy több nyelven szolgáltassunk információt.

Tovább a cikkhez

25 év PHP röviden

Idén 25 éves a PHP, ennek alkalmából röviden átnézzük a fejlődési ciklusát és történetét.

Tovább a cikkhez

Livewire vs. Inertia.js

A Laravel 8-as verziójának megjelenésével a fejlesztők új eszközök közül választhatnak az applikációk frontend-jének struktúrálására.

Tovább a cikkhez

Laravel Telescope

A Laravel Telescope nagy segítséget nyújthat a fejlesztőknek, hogy rövidítse a hibakereséssel töltött időt. A cikkben leírjuk, hogyan.

Tovább a cikkhez

Laravel 8 újdonságok

Szeptember 8-án megjelent a Laravel 8, ami bár nem LTS kiadás, számos újítást hozott magával. Ezeket vesszük sorra.

Tovább a cikkhez

SEO vagy nem SEO?

Manapság minden weboldal egyik legfontosabb eleme a SEO, azaz a keresőoptimalizálás. Mindenki igyekszik az oldalát keresőbaráttá tenni, hogy előkelőbb helyezést érjen el a keresési találatok között.

Tovább a cikkhez

4 egyszerű módszer a Windows és a Linux egyidejű használatára

Örök kérdés fejlesztői körökben, hogy Windows-on vagy Linux-on fejlesszünk. (A Mac-et nem említem külön, a továbbiakban a Linux mellé sorolom.) Ezt a kérdést leggyakrabban 3 szempont figyelembe vételével döntjük el...

Tovább a cikkhez