Mennyi idő alatt lehet profi honlapom? A fejlesztés lépései és időigénye
Címkék
Megosztás

Mennyi idő alatt lehet profi honlapom? A fejlesztés lépései és időigénye

Webcapital

Az IT világában kevésbé járatos cégvezetőként nehéz elképzelni, hogy milyen folyamat előtt is állunk, ha weblap készítésre adjuk a fejünket és mennyi időt vesz igénybe ez a folyamat. Az időzítés pedig egy honlap indulása és a cég fejlődésének szempontjából kulcsfontosságú. Egy weboldal felállása a tervtől az aktív rendszerig lehet csupán pár hét, de akár hónapokba is telhet. Ebben a folyamatban szeretnénk segíteni az alábbi 3 kérdés áttekintésével, amely nagyban meghatározza ezt a folyamatot.

 

Letisztult elvárások

A weboldal elkészültének idejét nagyban befolyásolja, hogy kész elképzeléssel érkezik valaki, tudja, hogy mit szeretne, vagy menet közben szeretné kitalálni a fejlesztő céggel, hogy milyen oldalt szeretne. Ha a folyamat közben többször kell változtatni, visszamenőleg belenyúlni egy korábban kialakított rendszerbe, akkor az sok munkával jár, ezzel nagyban megnövelve a fejlesztési időt, akár 1 hétről több hónapra is elnyújtva azt.

 

Átgondolt dizájn

Ha valaki kész elképzeléssel érkezik arról, hogy milyen megjelenést, látványvilágot szeretne weboldalának, az felgyorsítja a folyamatot, sőt, ha egy külsős szakember, grafikussal konzultál erről és már előzetes tervekkel érkezik, az is felgyorsítja a fejlesztést. A kész design a leggyorsabb, egy alap 6 oldalas Wordpress oldal esetén így akár már 2 hét alatt elindulhat az új oldal. Ha a design külön készül, akkor a designer és az IT csapat együttműködésének függvényében jön létre az oldal, így az átadás is kitolódhat, ellenben egy egyedi és személyre szabott termék tud elkészülni.

 

Egyedi funkciók

Fontos átgondolni, hogy mennyi egyedi megoldásra lesz szükség a honlapon. Ilyen lehet egy egyedi foglalási rendszer, naptár szinkronizáció meglévő rendszerekkel, integráció fizetési platformokkal stb. Ezek általában mind megnövelik a fejlesztési időt és költséget. Minél inkább egyedi és komplikáltabb egy megoldás, annál komplexebb a megvalósítás és költségesebb lesz a végeredmény, de a legtöbb esetben a fejlesztők tudnak egy optimálisabb megoldást javasolni a költségek kordában tartására.